Закон і Бізнес


В очікуванні вердикту


№4 (1146) 25.01—31.01.2014
2806

Єгипетська прокуратура передала до кримінального суду ще одну справу стосовно колишнього президента країни Мухаммеда Мурсі та інших лідерів асоціації «Брати-мусульмани». Їх обвинувачують в образі суддів і тиску на суд.


Конфлікт між суддівським корпусом й ісламістським урядом був однією з головних причин політичної кризи в той час, коли при владі був М.Мурсі, повідомляють місцеві ЗМІ. Призначені ще при Хосні Мубараку судді активно протестували проти більшості указів і законопроектів президента-ісламіста. Уряд також відмовлявся виконувати багато судових рішень.

Новий процес стане вже четвертим за рахунком процесом стосовно колишнього керівника країни та його найближчих соратників. Їм інкримінують навмисне вбивство і насильство щодо демонстрантів під час безладів у резиденції глави держави в грудні 2012 р. Також в суді перебувають справи за обвинуваченням екс-президента в шпигунстві на користь руху ХАМАС і втечі з тюрми.

М.Мурсі, котрий був до обрання на вищий державний пост заступником глави ісламістської асоціації «Брати-мусульмани», на цей час перебуває в слідчому ізоляторі в’язниці в передмісті Александрії. Він був усунений від влади військовими 3 липня після масових виступів єгиптян, котрі вимагали його відставки.