Закон і Бізнес


«Неіграшковий» штраф

У великій Британії нетверезих водіїв іграшкових автомобілей можуть позбавити прав


№3 (1145) 18.01—24.01.2014
2735

Несподівано суворе покарання отримав житель Великої Британії, який попався на керуванні в нетверезому вигляді… іграшковим автомобілем! На такому незвичайному засобі пересування чоловік вирішив дістатися додому з пабу.


Як розповів 43-річний Ріо Бірдмор, у п’ятницю ввечері він їхав додому з пабу на саморобному агрегаті — зменшеній копії Volkswagen Camper, який не здатний розвивати швидкість вище 10 км/год. Він сконструював побудував зменшену копію синьо-білого мікроавтобуса Volkswagen, оснащеного електродвигуном від скутера, для свого 16-річного сина, який захоплюється автомобілями. На роботу над машиною у слюсаря пішло сім місяців і близько ‡1200 (майже $2 тис.). Пізніше він використовував автомобіль у благодійних цілях, дозволяючи за благодійний внесок фотографуватися в ньому.

Однак тієї п’ятниці ввечері чоловік дійсно хильнув зайвого перед поїздкою, але вельми здивувався, коли шлях йому перегородили співробітники поліції.

«Я вважав, що вони жартують. Мені на думку не спало, що я вчиняю щось протизаконне», — розповів Р.Бірдмор. Проте, жартувати правоохоронці не мали наміру, а навпаки, цілком серйозно перевірили чоловіка на алкотестері, який виявив 3-разове перевищення допустимої концентрації алкоголю, повідомляє Daily Mail.

Зрештою суд визнав Р.Бірдмора винним у керуванні транспортним засобом у нетверезому вигляді. Чоловіка на рік позбавили права керування автомобілем і оштрафовали на ‡500. Сам британець, хоч і шкодує про скоєне, вважає покарання занадто суворим.