Закон і Бізнес


Жорсткий контроль


№3 (1145) 18.01—24.01.2014
2892

У 2013 р. в Китаї понад 182 тис. функціонерів різного рівня були покарані за правопорушення й злочини, пов’язані з корупцією. За минулий рік в органи партійного контролю надійшло майже 2 млн сигналів про можливі зловживання.


Як повідомляє агентство Франс Пресс, 172532 з сигналів, що надійшли, були визнані гідними уваги. За наслідками проведених перевірок 182 тис. функціонерів були покарані — від догани по партійній лінії до виключення з КПК. В особливих випадках справи передавалися в правоохоронні органи, які проводили розслідування вже своїми силами.

Боротьба з корупцією в рядах правлячої партії стала одним з пріоритетів Сі Цзіньпіна, котрий став главою держави в кінці 2012 р. В рамках кампанії керівництво партії вже наклало ряд обмежень на проведення банкетів і отримання функціонерами подарунків від сторонніх осіб.

Активізація боротьби із зловживаннями в рядах членів Компартії Китаю вже призвела до того, що з листопада минулого року своїх посад позбулися як мінімум 19 чоловік в ранзі заступника міністра й вище.