Закон і Бізнес


Мер під слідством


№52 (1142) 28.12—03.01.2014
2785

Головна прокуратура Грузії офіційно пред’явила меру Тбілісі Гігі Угулаві обвинувачення в розтраті державних коштів у великих розмірах. В основному гроші пішли на фінансування виборчої кампанії партії Михаїла Саакашвілі.


За версією слідства, чиновник перерахував 48 млн ларі (близько 250 млн грн.) з фонду розвитку міста на фінансування передвиборної кампанії партії «Єдиний національний рух», що проводилася в жовтні 2012 року. Крім мера в справі фігурують 5 його заступників.

Г.Угулава був викликаний на допит в прокуратуру, після завершення якого заявив, що розслідування стосовно нього політично мотивоване. «У травні наступного року відбудуться місцеві вибори, колишній прем’єр Бідзіна Іванішвілі висунув кандидатом у мери діючого міністра інфраструктури і соціального розвитку Давида Нар манію, у якого «нульова» підтримка тбілісців, тому, на думку нинішньої влади, треба усувати з дороги реального кандидата в мери», — цитує заяву мера «Інтерфакс».

Г.Угулава є соратником екс-президента М.Саакашвілі і одним з лідерів «Єдиного національного руху» — колишньої партії влади, яка програла торішні парламентські вибори і перейшла в опозицію. Стосовно нього розслідують кілька кримінальних справ. Одна з них стосується створення фіктивних робочих місць для однопартійців. У другій справі мера обвинувачують у заволодінні телекомпанією «Імеді», колишнього співласника якої (американця Джозефа Кея) нібито змусили у 2008 році продати свою частку шляхом погроз.