Закон і Бізнес


Ювілей самовідданої праці

Райсуд відзначив 70-річчя своєї діяльності


№51 (1141) 21.12—27.12.2013
3099

Сімдесяту річницю з дня заснування відсвяткував Орджонікідзевський районний суд м.Запоріжжя. Привітання з нагоди свята колектив суду отримав від свого голови, від представників органів місцевого самоврядування і навіть духовенства.


11 грудня в Концертному залі ім. М.І.Глінки м.Запоріжжя відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці з дня заснування Орджонікідзевського районного суду.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко, який зосередив увагу на тому, що, починаючи з 2000 року, суддями Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя розглянуто понад 200 тис. судових справ і матеріалів. «Від вашої самовідданої праці великою мірою залежить збереження в суспільстві політичної стабільності, громадянського миру та спокою, дотримання конституційних прав і свобод людини, надійний захист співгромадян від беззаконня», — наголосив голова апеляційного суду та побажав натхнення в роботі, благополуччя та родинного затишку.

В.Городовенко щиросердно привітав суддів у відставці, які тривалий час працювали в суді, та суддів у відставці Апеляційного суду Запорізької області, які розпочинали свою діяльність в Орджонікідзевському райсуді.

Не оминуло увагою таку подію й керівництво області. Голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко від імені голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка привітав суд-ювіляр та побажав, щоб володарі мантій завжди були вірними складеній присязі, гідно виконували обов’язки в ім’я законності, справедливості, захисту прав і свобод громадян. Голова облради нагадав, що в регіоні діє Програма організаційного забезпечення діяльності судів Запорізької області на 2012—2016 роки, яка передбачає як фінансову допомогу органам, так і поліпшення матеріально-технічного забезпечення судів.

До привітань приєднався й голова Запорізької міської ради Олександр Сін. Він побажав усьому колективу міцного здоров’я, невичерпної життєвої енергії, щастя, добробуту та благополуччя. Міська рада з нагоди ювілею нагородила почесними грамотами виконавчого комітету найкращих працівників апарату суду.

Привітав суддівський корпус і працівників апарату суду та побажав миру, добра, злагоди та успіхів у вагомій відповідальній праці також секретар Запорізької єпархії Української православної церкви архімандрит Леонід Шеремет.

На завершення урочистого заходу голова суду побажав колективу й надалі сумлінно виконувати свої обов’язки, діяти на засадах неухильного дотримання та твердості у відстоюванні принципів верховенства права, законності і справедливості.