Закон і Бізнес


Строк за строгість


№34-35 (1021-1022) 24.08—02.09.2011
2785

Суд Пенсільванії засудив до 28 років позбавлення волі колишнього суддю у справах неповнолітніх округу Люцерн Марка Шавареллу за надто суворі вироки.


Екс-суддю визнали винним у тому, що він ухвалював надміру суворі вироки підліткам в обмін на хабарі від осіб, зацікавлених у напов­ненні приватних в'язниць.

Як повідомляє агентство Reuters, адвокат М.Шаварелли заявив, що покарання виявилось суворішим, ніж очікував його підзахисний, і пообіцяв подати апеляцію. У ході судового процесу 61-річний М.Шаварелла стверджував, що гроші, які він отримував від будівельника тюремних центрів Роберта Мерікла, не стосуються його роботи в суді.

Як уточнює Ассошіейтед Пресс, другий фігурант у справі про наповнен­ня в'язниць підлітками, щоздійснили незначні правопорушення, — суддя Майкл Конахан, — вже визнав себе винним і чекає на вирок суду.

За версією обвинувачення, М.Шаварелла і М.Конахан отримали в цілому понад $2 млн від Р.Мерікла, а також вимагали сотні тисяч доларів у Роберта Пауелла, співвласника приватних виправних центрів PA Child Care і Western PA Child Care. Також М.Конахан є осудним через закриття ним державної в'язниці для неповнолітніх.