Закон і Бізнес


Серед злочинців


№34-35 (1021-1022) 24.08—02.09.2011
3003

Найближчим часом злочинцям доведеться уважніше доирати слова, перебуваючи у соціальних мережах, або й зовсім забути про віртуальне спілкування. Нью-йоркська поліція оголосила про створення нового підрозділу, який відслідковуватиме соціальні мережі Twitter і Facebook на пошук злочинців.


Як пише видання New York Daily News, в поліції штату говорять про те, що «усвідомлюють, якими є реалії віртуального спілкування», і створення нового підрозділу є відповіддю поліцейської структури на вимоги сучасного суспільства.

Водночас поліцейські визнають, що хоч би яким злочинець не був, а повідомляти про намір пограбувати чи вчинити якесь інше правопорушення в Facebook він навряд чи наважиться. У поліції також говорять про те, що новий підрозділ більшою мірою опікуватиметься підлітковою злочинністю і проводитиме профілактичні бесіди з важкими підлітками в мережі.

Тим часом як американці тільки-но збираються впровадити новий механізм пошуку злочинців у соціальних мережах, британці ще рік тому визнали, що необхідно навчити поліцейських відслідковувати злочинців і вивчати справи за допомогою Facebook і Twitter.