Закон і Бізнес


На екскурсії в апеляційному суді Черкаської області побували учні Черкаського гуманітарно-правового ліцею


529


Сьогодні, 12 січня 2013 року, у рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, до апеляційного суду Черкаської області на екскурсію завітали учні Черкаського гуманітарно-правового ліцею. Ліцеїсти відвідали судове засідання по кримінальній справі та ознайомилися з особливостями судочинства апеляційної інстанції.

Такий вид роботи позитивно оцінили, як судді так і ліцеїсти.

– Відвідання учнями ГПЛ судових засідань, на мій погляд, не лише цікавий досвід для дітей, але й дуже корисний, адже їхній профіль – це правознавство, а в цьому напрямі важлива не лише теорія, але й практика, – підкреслив головуючий по справі суддя-секретар судової палати у кримінальних справах Ігор Поєдинок.

Переваги цього виду навчання відзначило і керівництво навчального закладу.

– Подібні екскурсії дають учням наочне бачення того, яким чином відбувається перегляд справ в апеляційному порядку. В цілому, ми задоволені такою формою роботи і сподіваємося на подальшу співпрацю у цьому ключі, – зазначив заступник директора ГПЛ Юрій Зімнін .

Учні, в свою чергу, відзначили, що для них така практика нова і дуже цікава, адже виявилося, що усе відбувається дещо не так, як вони уявляли собі – засідання триває доволі довго і великої уваги потребує робота з паперами.