Закон і Бізнес


Став відомий переможець правничого конкурсу Корецького


12.12.2013 14:51
2680

10-11 грудня проведено усний етап (півфінал та фінал) Міжнародного правничого конкурсу імені В.М. Корецького, під час якого студенти 8 команд юридичних вишів з різних регіонів України мали змогу продемонструвати високий рівень правових знань, зокрема у сфері європейського права з прав людини.


Про це виданню "Закон і Бізнес" повідомили в прес-службі Міністерства юстиції.

У ході змодельованого судового засідання студенти мали змогу спробувати себе у ролі представників заявника та держави-відповідача. Це дозволило їм навчитися готувати документи, необхідні для представництва в Європейському суді з прав людини, здійснювати аргументований аналіз справи, продемонструвати знання актів національного та міжнародного законодавства (Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року і протоколів до неї, інших міжнародних актів), матеріалів судової практики, ораторські навички та вміння працювати в команді, а також покращити знання юридичної англійської мови та активізувати прагнення до самовдосконалення.

Переможцем конкурсу визнано команду Хмельницького університету управління та права, яка отримала вищий показник у рейтингу за підсумками оцінювання журі у фіналі конкурсу. Переможцем ІІ ступеня стала команда студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Третє місце посіла команда Чорноморського державного університету імені Петра Могили.