Закон і Бізнес


Дії адвоката Дзиндзі Смалія, що напав на суддю, оцінить КДКА


12.12.2013 10:05
44556

Поведінку адвоката журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі Віктора Смалія, який під час судового засідання нецензурно висловлювався і кинувся на суддю, аби перешкодити проголошенню рішення, невдовзі оцінить КДК адвокатури.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» у Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури, 11 грудня 2013 року на адресу ВКДКА надійшла скарга Голови Шевченківського районного суду м. Києва Олени Мєлєшак.

У скарзі зазначається, що під час проголошення слідчим суддею ухвали про застосування до А.Дзиндзі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, адвокат В.Смалій, будучи незадоволеним судовим рішенням, з метою перешкодити слідчому судді завершити судовий процес, висловлюючись на адресу судді брутальною нецензурною лайкою, накинувся на останнього з метою завдати судді тілесних ушкоджень та перешкодити у проголошенні рішення. Вказані дії адвоката спровокували безлад у залі судових засідань, що також призвело до пошкодження обладнання.

ВКДКА направить скаргу О.Мєлєшак на розгляд до відповідної регіональної КДКА.

Неприпустимість проявів зневаги до суду з боку адвокатів відзначив голова ВКДКА Валентин Загарія.

"Адвокат в першу чергу повинен керуватися Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та Правилами адвокатської етики, - зауважив він. - За змістом Правил адвокатської етики адвокат, представляючи інтереси клієнта або виконуючи функцію захисника в суді, зобов’язаний дотримуватися вимог чинного процесуального законодавства, законодавства про адвокатуру та адвокатську діяльність, про судоустрій і статус суддів, іншого законодавства, що регламентує поведінку учасників судового процесу. В ході судового розгляду справи адвокат повинен проявляти повагу до суду, поводитися гідно та коректно, не порушувати порядок у залі судового засідання, а у випадку незадоволення рішенням суду реагувати  у формі передбаченій законом, шляхом подання відповідних скарг".

Закон і Бізнес