Закон і Бізнес


Портретна схожість

Фото домашніх улюбленців у залі засідань можуть образити учасників процесу


Деякі представники сторін із здивуванням відзначали схожість між підсудними і собаками, фотографії яких висять у залі засідань.

№50 (1140) 14.12—20.12.2013
3615

Суддя окружного суду в США прикрасила зал засідань величезними фотографіями собак. У представників сторін процесу таке оформлення викликало єхидні коментарі. Багато хто порівнював жалісливі вирази морд собак з обличчями підсудних.


В окрузі Кларк суддям дозволяється прикрашати кімнати засідань за їхнім бажанням, а також вибирати колір мантії, повідомляє Las Vegas Sun. Окружному судді Кетлін Делані припали до вподоби зелена мантія (зелений колір — символ Ірландії, звідки вона родом) і фотографії бассет-хаундів на стінах. Видання зазначає, що в залі висять величезні фотографії собак цієї породи. Для судді вони є символізують серйозну проблему в Лас-Вегасі — перенаселення тваринами. Річ у тому, що К.Делані є президентом організації Лас-Вегаса із порятунку бассет-хаундів, а тим тваринам, які зображені на фотографіях, була надана допомога.

Однак до тих пір, поки К.Делані займалася суто цивільними справами, на фото тварин в залі ніхто не звертав уваги. Але після того як суддя перейшла до розгляду серйозних кримінальних справ, цей спосіб самовираження не у всіх викликав позитивну реакцію.

Багато хто ототожнював морди собак з обличчями підсудних. Сама К.Делані вважає, що всі справи, які розглядаються в суді, — як цивільні, так і кримінальні — украй важливі.

Поки ніхто не наважився висловити безпосередньо судді свою думку щодо її улюбленців. Тим часом на сайті штату з’явилися негативні коментарі. «Судовий зал — громадський простір, який, як передбачається, повинен мати певний ступінь пристойності», — написав один з анонімних користувачів.

За словами судді, для неї фотографії — це спосіб продемонструвати результати реалізації програми порятунку тварин і оточити себе улюбленими речами. «Це робить мене щасливою. Я вважаю, що в суді всі хотіли б бачити щасливого суддю», — висловилася вона.