Закон і Бізнес


Із резерву — в керівники

Претенденти на адмінпосади розповіли, яким бачать власний суд у майбутньому, та пообіцяли виправдати виявлену довіру


№49 (1139) 07.12—13.12.2013
МАЙЯ БАЙРАК
3448

Чергове засідання Ради суддів адміністративних судів розпочалося з розгляду кадрових питань, чим, власне, і завершилося. Прикметно, що були кандидатури, які обговорювали як у зв’язку з унесенням до резерву, так і рекомендуванням на посади голів адмінсудів.


Дехто із претендентів на «перепустки» вже кілька років очолює суд, в якому бажає продовжити роботу на адмінпосаді. Наприклад, Марія Александрова — голова Волинського окружного адміністративного суду. За її плечима — 31,5 року суддівського стажу. «Працюватимете далі?» — символічно поцікавився у судді голова РСАС Микола Кобилянський. На це М.Александрова відповіла: «Звичайно, буду. І хочу. Процес становлення суду тільки завершився, тож треба продовжувати роботу. Тим паче — маю невідкладні завдання — провести реконструкцію суду. Уже архітектори й проект розробили — гарну нову будівлю з місцями для паркування, зручностями…». «Маріє Ананіївно, а фінансовий бік питання? Подивіться, як уважно слухає вас заступник голови ДСАУ Віталій Положишник», — зауважив М.Кобилянський, перервавши розповідь кандидатки. «Так то вже інше питання — головне і складне», — відреагувала очільниця суду, але запевнила, що все одно спробує реалізувати цю ідею.

Продовжити роботу на посаді голови Рівненського окружного адміністративного суду вирішив і Василь Шарапа. Як він пояснив, зробив не все задумане. Мовляв, «7 років — малувато, щоб довести до кінця розпочате».

Завершувати заплановані справи збирається і голова Хмельницького окружного адміністративного суду Микола Ніколайчук. Тим паче, за результатами вивчення РСАС організації роботи суду та наданих рекомендацій щодо її покращення, працювати М.Ніколайчуку буде над чим.

Заручившись підтримкою колективу, прийшов до РСАС суддя Житомирського окружного адміністративного суду Сергій Черноліхов. Він бажає очолити суд, в якому працює. На його переконання, робота йому під силу.

Заступника голови Окружного адміністративного суду м.Севастополя Михайла Кравченка та заступника голови Закарпатського окружного адміністративного суду Олексія Шешеню РСАС на початку засідання внесла до резерву суддів на заміщення вакантних адмінпосад. І вже наприкінці зустрічі вирішувала питання щодо їх рекомендування.

Після обговорення за зачиненими дверима РСАС вирішила внести подання Вищій раді юстиції щодо всіх кандидатів для призначення їх на адмінпосади. «Ви отримали нашу довіру. Тож не підведіть», — звернувся до колег М.Кобилянський.