Закон і Бізнес


Клієнт платить двічі

У Франції каратимуть за інтимний зв’язок із повіями


Французькі робітниці секс-індустрії обурені новим законом, через який більшість із них змушені будуть працювати нелегально.

№49 (1139) 07.12—13.12.2013
5265

Парламент Франції прийняв законопроект про боротьбу з проституцією. Згідно з документом штрафуватимуть не «жриць кохання», а їхніх клієнтів.


Проституція у Франції узаконена, проте дотепер покарання загрожувало тільки тим, хто схиляв кого-небудь до проституції, або тим, хто займався сутенерством.

Наразі каратимуть тих, хто платить за секс-послуги, тобто клієнтів. Якщо їх зловлять на цьому вперше, то їм загрожує штраф у €1500 (близько 16 тис. грн.). Розмір зросте більш ніж удвічі, якщо мова йде про повторне порушення закону.

Противники законопроекту стверджують, що працівницям секс-індустрії, а їх у Франції налічується близько 40 тис., доведеться піти в підпілля.

Знаменитості, з-поміж яких і відома акторка Катрін Денев, закликали уряд не розглядати проект. Але депутати парламенту Франції після бурхливих обговорень все ж таки проголосували за його ухвалення.

Найбільше дискутували щодо статті, яка передбачає подвійний розмір штрафу за повторне правопорушення.

Крім того, якщо новий закон приймуть, людей, які оплачують послуги повій, зобов’яжуть пройти спеціальний курс, де роз’яснять наслідки подібних зв’язків.