Закон і Бізнес


«Камера» для Умки

Особливо небезпечних білих ведмедів садитимуть у тюрму


Свою агресивність північні хижаки приборкуватимуть за гратами спеціально створеної в’язниці.

№49 (1139) 07.12—13.12.2013
3227

У Канаді відкрили в’язницю для білих ведмедів. На місці колишньої військової бази в залишених авіаційних ангарах розташовано 28 кліток, в яких перебувають найкбільші та найнебезпечніші тварини в світі.


Населення містечка Черчілл канадської провінції Манітоба становить усього 800 чоловік, при цьому через нього за сезон може пройти близько тисячі білих ведмедів, змушених мігрувати в пошуках їжі в період танення льоду в Гудзонівській затоці.

У в’язницю потрапляють ті ведмеді, які заходять на територію поселення і становлять реальну небезпеку для людей. Знешкоджених снодійним хижаків доставляють у «камери» і протягом місяця дають їм тільки воду. Після закінчення «строку» ведмедів знову присипляють і за допомогою вертольота вивозять приблизно за 100 км., щоб, прокинувшись далеко від міста, їм більше не хотілося туди повернутися.

У команді з роботи з білими ведмедями працюють 6 чоловік, і вони не байдикують, оскільки в Черчіллі час від часу відбуваються неприємні зустрічі жителів і хижаків. Так, під час святкування Хеллоуїна двом людям дивом удалося врятуватися від ведмедя, що вже обхватив зубами голову одного з них. Наголошується, що ці тварини важать близько півтонни, проте при цьому пересуваються практично безшумно і можуть несподівано вигулькнути прямо за спиною в майбутньої жертви.

Проте завдяки пильності городян і роботі фахівців в місті вдається уникати летальних результатів як щодо людей, так і ведмедів.