Закон і Бізнес


«Цивільна десятка»


№49 (1139) 07.12—13.12.2013
2801

Пленум Верховного Суду увів до складу Судової палати в цивільних справах ВС нову служительку Феміди.


За повідомленням прес-служби ВС, 29 листопада під головуванням керманича найвищого судового органу Ярослава Романюка відбулося чергове засідання Пленуму, на якому розглядалося питання щодо введення до складу Судової палати судді ВС Валентини Сімоненко.

Пленум постановив увести її до складу Судової палати в цивільних справах ВС. Відтепер до складу цієї палати входить десятеро володарів мантій.

Як повідомлялося раніше, В.Сімоненко обрано на посаду судді ВС відповідно до постанови Верховної Ради від 5.11.2013. 19 листопада наказом Голови ВС суддю зараховано до штату ВС. Вона стала 47-ою суддею найвищого судового органу (відповідно до закону «Про судоустрій і статус суддів» до складу ВС входять 48 суддів).

Також Пленум постановив визначити персональний склад Судової палати в кримінальних справах для перегляду за нововиявленими обставинами постановленої в порядку виключного провадження ухвали колегії суддів цієї палати, враховуючи, що кілька суддів палати відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу не мають права брати участь у розгляді заяви та перегляді судового рішення за нововиявленими обставинами. Адже вони брали участь в ухваленні судового рішення, про перегляд якого порушується питання.