Закон і Бізнес


Офіційно раб


№49 (1139) 07.12—13.12.2013
2997

Американський суд вніс зміни до реєстраційної форми потенційних присяжних засідателів. У пункті «місце роботи» серед інших посад указано також посаду «раб».


За законом штату Джорджія, будь-який громадянин США, якого вибрали як можливого присяжного засідателя, повинен заповнити відповідну форму, що містить питання про його особисті дані, зокрема про місце роботи. Недавно з’явилася можливість заповнювати анкету он-лайн на сайті суду, повідомляє Huffington Post.

Мешканка штату Шеріл Гласс, коли заповнювала саме таку он-лайн форму для присяжних, була украй обурена наявністю в переліку робочих місць посади «раб». «Раб — це не професія», — заявила Ш.Гласс в інтерв’ю телеканалу 11Alive.

Тепер представники суду округу Де-Калб намагаються пояснити, звідки це слово з’явилося в переліку професій. За словами адміністратора судової установи Кеті Мак-Камбер, його було затверджено тільки місяць тому, проте складено на основі 62-сторінкового переліку, що використовується протягом 13 років. При цьому адміністратор не впевнена, чи посаду «раб»було введено, коли анкета була розміщена онлайн, або ж це «місце роботи» завжди було у списку.

К.Мак-Камбер заявила, що, швидше за все, в цьому непорозумінні винен розробник програмного забезпечення для сайту. За її словами, посаду «раб» видалили з переліку за годину після отримання повідомлення.