Закон і Бізнес


Стратегія діалогу

У ВСС визначились, як підвищити авторитет та рівень довіри


№48 (1138) 30.11—06.12.2013
2884

Пленум Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ затвердив постанову, що визначатиме стратегію зовнішньої та внутрішньої комунікації установи. За задумом, цей документ має сприяти налагодженню постійного діалогу з громадськістю та підвищенню авторитету судової влади в суспільстві.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі ВСС, на засіданні пленуму судді обговорили низку організаційних питань, зокрема відповідною постановою внесли зміни до персонального складу редакційної колегії офіційного друкованого органу ВСС — науково-практичного юридичного журналу «Часопис цивільного і кримінального судочинства». Також було прийнято постанову «Про внесення змін до Положення про Науково-консультативну раду Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ та її персонального складу».

Крім того, на розгляд пленуму було винесено проект постанови «Про Комунікаційну стратегію Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ». Ця стратегія передбачає використання сукупності комунікативних засобів та методів, що сприятиме наданню об’єктивної інформації про діяльність суду.

Як зазначалося під час обговорення проекту, ВСС з часу свого створення здійснює планову та систематичну комунікативну діяльність у різних напрямах. З цією метою у структурі апарату суду функціонує управління інформаційного забезпечення, відділ прес-служби, кол-центр. Також налагоджено ефективну взаємодію з міжнародними проектами та програмами. Для вдосконалення цієї діяльності суду в розробленій стратегії передбачено низку заходів, спрямованих на всебічне інформування громадськості про діяльність ВСС, підвищення рівня довіри до ВСС як органу правосуддя, зміцнення авторитету судової влади в суспільстві.

Обговоривши проект постанови, пленум ВСС прийняв її в цілому.

Згідно з порядком денним зборів суддів, які відбулися того ж дня, розглянуто питання про обрання суддів, уповноважених на здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх. З огляду на значну кількість справ цієї категорії, а також враховуючи, що всі судді судової палати у кримінальних справах мають відповідний стаж, було ухвалено рішення обрати їх уповноваженими на здійснення кримінального провадження щодо неповнолітніх.

Крім того, збори затвердили структуру і штатний розпис апарату ВСС, положення про заохочувальні відзнаки ВСС, розглянули питання щодо виведення суддів зі складу судових палат, а також оновили склад житлово-побутової комісії суду.