Закон і Бізнес


Строк за дурість


№46 (1136) 16.11—22.11.2013
2902

Житель штату Мічиган (США) проведе 3 дні у в’язниці за те, що обписав грубощами і нецензурними висловами бланк анкети для присяжних засідателів.


36-річний Ерік Хобенстрікер визнав себе винним у кримінальному правопорушенні. У червні, заповнюючи анкету для присяжних засідателів, чоловік буквально обписав увесь аркуш грубощами і нецензурними висловами на адресу суддів, повідомляє MLive. Свій вчинок він пояснив тим, що у зв’язку з річницею смерті брата він таким чином виразив біль від утрати рідної людини.

Окружний суддя Джозеф К.Ширан засудив Є.Хобенстрікера до 3 днів ув’язнення навіть незважаючи на те, що чоловік розкаявся і визнав свою провину. «Люди, які працюють у цьому суді, виконують важку роботу і не заслуговують на таке ставлення до них», — заявив суддя.

Е.Хобенстрікер вже має одну судимість. Адвокат Пол Беггс відзначив, що його підзахисний у минулому провів у в’язниці 7 років, проте не уточнив, за який саме злочин.

П.Беггс просив суддю бути поблажливим до правопорушника і не давати йому реальний строк, оскільки це може зіпсувати його характер, а також врахувати те, що Е.Хобенстрікер є батьком і має стабільну роботу. Крім того, адвокат заявив, що вчинений його клієнтом проступок «варто вважати не кримінальним злочином, а дурістю».