Закон і Бізнес


Райське життя Піднебесної

Китай стає найсприятливішою країною для проживання іноземців


Дедалі більше іноземців готові ростити дітей і зустрічати старість у Китаї.

№45 (1135) 09.11—15.11.2013
5621

Опубліковано щорічний рейтинг найпривабливіших для країн іноземців. За всіма показниками лідирує в ньому КНР.


За даними HSBC Expat Explorer, незважаючи на очевидні негативні чинники проживання в цій комуністичній країні, наприклад, на ті, що стосуються виховання дітей чи забрудненості повітря в містах, життя в Китаї має також величезні переваги.

Економіка, яка стрімко розвивається, сприяє швидкому зростанню зарплат висококваліфікованих фахівців, тоді як витрати на проживання в країні низькі. Як відзначають емігранти, «тут відмінні умови для працевлаштування за низького рівня конкуренції».

Іноземці зауважують доброзичливість місцевого населення, широкі можливості для занять різними видами спорту, а також якісну і здорову їжу. Крім того, в країні є численні цікаві місця для подорожей, не кажучи вже про увесь Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

Цікаво, що майже половина учасників опитування іноземців, котрі працювали в Китаї, — це американці, 20% — британці, а 3% — росіяни.

Друге місце у списку зайняла Німеччина. Ця європейська країна виявилася найкращим місцем у світі для виховання дітей. Крім того, ФРН отримує від своєї сильної економіки більше вигод, ніж будь-яка інша в Європі: 87% експатів задоволені станом місцевої економіки, тоді як в інших країнах регіону цей показник становить у середньому 53%. В той же час іноземці відзначають високу вартість життя в Германії.

На третьому місці — місто-держава Сінгапур. Ця країна підходить тим, хто хоче зробити кар’єру. В Сінгапурі високий рівень зарплат, сприятливі умови для роботи і кар’єрного зростання. Більше того, країна займає друге місце у світі за таким показником, як сприятливі умови для виховання дітей. Іноземці відзначають високу якість освіти, щоправда, також його високу вартість. Але мета виправдовує засоби, як говорять батьки-іноземці, котрі проживають у країні.

Разом з тим, щоб добре жити в Сінгапурі, потрібно бути справжнім кар’єристом з огляду на відсутність балансу між роботою і особистим життям і той факт, що 53% опитаних зізналися у боязні втратити роботу.

А ось США не увійшли до десятки найкращих країн — зайняли тільки 12-е місце.

 

Топ-15 найкращих для проживання іноземців країн

1. Китай

2. Німеччина

3. Сінгапур

4. Кайманові острови

5. Австралія

6. Канада

7. Росія

8. Бельгія

9. ОАЕ

10. Гонконг

11. Туреччина

12. США

13. Катар

14. Нова Зеландія

15. Південна Африка