Закон і Бізнес


Ситий голодного не розуміє


№45 (1135) 09.11—15.11.2013
3364

Американський суд задовольнив клопотання про примусове прийняття запрошення на ланч. Суддя рекомендував сторонам у справі починати серйозні дискусії після прийому їжі.


У штаті Арізона (США) під час розгляду справи адвокат позивача запропонував представнику відповідача зустрітися за ланчем, щоб обговорити питання, які виникають у ході процесу. Відповідач відмовився від пропозиції. Тоді адвокат подав клопотання про примусове прийняття запрошення на ланч.

Суддя Пенделтон Гейнс задовольнив клопотання. Своє рішення він мотивував тим, що під час ланчу сторони повинні обговорити питання, що стосуються справи, і рекомендував почати серйозну дискусію після прийому їжі. «Та й мої діти завжди поводяться краще після їжі», — так мотивував свій вердикт суддя.

П.Гейнс дав сторонам додаткову тему для обговорення, відмовившись прийняти відредагований позов, що складений на 56 сторінках і містить 554 пункти, оскільки він суперечить низці вимог. Суддя нагадав випадок із Блезом Паскалем. Французький учений одного разу закінчив довгий лист вибаченням за те, що «йому забракло часу зробити лист більш лаконічним». А оскільки ця справа розглядається з 2003 року і кінця краю розгляду не видно, у позивача було достатньо часу, щоб скоротити свою скаргу, переконаний суддя.