Закон і Бізнес


Злочинна анонімність


№32 (1019) 06.08—12.08.2011
2508

Американець просидів у тюрмі три тижні через відмови представитися співробітникові поліції. І тепер, після встановлення особи, його чекає суд... за перешкоджання розслідуванню.


Як повідомляє Reuters, чоловіка затримали 1 липня в містечку Прово, що за 65 км на південь від Солт-Лейк-Сіті. Приводом стала та обставина, що порушник незаконно проник на чужу територію — він перебував на закритій парковці.

Порушення, за яке його затримали, не передбачало обмеження волі до суду. Проте поліцейські не могли відпустити чоловіка, оскільки він відмовлявся назвати своє ім'я.

У результаті порушника помістили в буцегарню як «Джона Доу». Це абстрактне ім'я для неназваного фігуранта розслідування в англосакському праві. Встановити особу безіменного арештанта вдалося тільки 26 липня. У поліцію звернулися родичі «Джона Доу», котрі побачили його фотографію в газетах.

Винуватцем переполоху виявився 60-річний Філіп-Тодд Біверс із Фармінгтона, штат Нью-Мексико. Як розповіли близькі порушника, влітку він втратив роботу і 24 червня виїхав на автобусі в Солт-Лейк-Сіті.

Тепер Ф.Біверсу, крім обвинувачення в незаконному проникненні на чужу територію, загрожує суд за відмову надати інформацію про себе співробітникові правоохоронних органів і спробу завадити розслідуванню.