Закон і Бізнес


А цар-то несправжній!

Житель Німеччини відстоює своє право називатися королем


П.Фітцеку доведеться змінити королівську мантію на тюремний одяг.

№44 (1134) 02.11—08.11.2013
3197

Німецький суд засудив 48-річного громадянина, який проголосив себе королем «Нової Німеччини», до трьохмісячного ув’язнення. Приводом стало порушення ним Правил дорожнього руху.


Як повідомляє The Local, в матеріалах справи зазначає, що від звичайних водійських прав, які видаються за результатами складання відповідного іспиту, Петер Фітцек самовільно відмовився ще в 2012 році. Він вирішив замінити стандартні державні права на інші — власноручно виписані ним самому собі, але такі, що не мають юридичної сили. Документ завірений гербовою печаткою його власного королівства, так званої Нової Німеччини, яку П.Фітцек «заснував» в землі Саксонія-Анхальт.

Громадянин відмовився сплатити штраф, виписаний йому за використання недійсних прав, і його справу було передано до суду.

Як стало відомо, у 2009 році П.Фітцек створив «Нову Німеччину» — за задумами організацію, основна мета якої — об’єднання країни в кордонах, що існували на 31 грудня 1937 року. У планах П.Фітцека було встановлення прямої демократії у формі республіки рад з елементами конституційної монархії. Проте згодом, у 2012 році, йшлося вже про нову державу — монархію на чолі з її творцем.

Поліція вісім разів намагалася оштрафувати чоловіка за використання підроблених прав (штраф становить €2400), але він повсякчас відмовлявся платити, аргументуючи своє рішення тим, що його папери у повному порядку: оскільки його королівство існує, значить, воно має право видавати своїм жителям, а государям і поготів які завгодно документи.

Однак останнє слово залишилося за правосуддям Німеччини. Суддя засудив «монарха» до ув’язнення на строк 3 місяці.

Як відзначає видання, обвинувачений у своєму виступі перед судом знову наполягав на справжності своїх прав і відзначив, що вони були видані його власним королівством. Суддя поставився до аргументів «монарха» з гумором, але це не завадило йому ухвалити вирок.