Закон і Бізнес


«Кримінальний» атом


№43 (1133) 26.10—01.11.2013
3111

У Рівненській області співробітники СБУ викрили факт привласнення службовими особами однієї з приватних київських фірм коштів державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на суму понад 1 млн грн.


Встановлено, що у серпні 2012 року між приватною фірмою та держпідприємством було укладено угоду про закупівлю та поставку запасних частин до трубопровідної арматури для виробничих потреб виробничого підприємства «Рівненська АЕС».

При цьому за ініціативою СБУ було проведено перевірку та з’ясовано, що у травні 2013 року службові особи фірми, зловживаючи службовим становищем, поставили дане обладнання ВП «РАЕС» за значно вищою ціною. У результаті цієї протиправної діяльності державі завдано збитків на суму понад 1 млн грн.

30 вересня ц.р. слідчим відділом УСБУ в Рівненській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем на користь третіх осіб). Указані дії передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацію майна.