Закон і Бізнес


Стусаном на свободу


№43 (1133) 26.10—01.11.2013
2686

Співробітники виправного центру США помилково випустили злочинця, засудженого до 16 років позбавлення волі. Чоловік вийшов із в’язниці, хоча тільки почав відбувати призначений йому строк.


33-річний Уолтер Діксон був засуджений до 16 років за злочин, пов’язаний із наркотиками. Проте, коли він тільки-но почав відбувати покарання, його несподівано звільнили з виправного центру в Джолієте (штату Іллінойс), повідомляє Chicago Sun-Times.

Як розповів сам У.Диксон, курйозність ситуації — в тому, що він намагався пояснити керівництву центру: призначений йому строк тільки-но починається. Проте чоловікові у грубій формі вказали на двері.

У результаті помилку виявили тільки через 9 місяців. Як з’ясувалося, все це відбулося через втрату документів. У.Диксон був засуджений до 16 років за наркотики в той час, коли вже відбував покарання за водіння в нетверезому стані. Його мали переправити до іншої в’язниці. Проте в управлінні виправних установ штату повідомили, що не отримували документів на пересилку ув’язненого і не знали, що стосовно нього ухвалений ще один вирок.

Перебуваючи на волі, У.Диксон жив у своїх друзів. Чоловік встиг провести цей час із користю — в місцевому технічному училищі отримував фах слюсаря. Пристави забрали його просто з навчального закладу.