Закон і Бізнес


Фюле закликав прийняти Закон про прокуратуру відповідно до рекомендацій ВК


11.10.2013 17:32
2216

Під час Національного круглого столу з питань європейської інтеграції України Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав Україну прийняти Закон про прокуратуру відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.


«Підхід на основі консенсусу до європейських реформ є ще однією ознакою великого стрибка рівня політичної відповідальності щодо вибору українського народу», - заявив Ш.Фюле.

Він відзначив «дуже важливий прогрес по деяким із умов Євросоюзу, але ми поки що не виконали все». «Я вважаю, і розраховую на те, що ви докладете всіх зусиль для того, щоб успішно закінчити цю роботу», — закликав українську сторону комісар ЄС.

Штефан Фюле повідомив, що «Європейський Союз готовий допомагати та підтримувати зусилля України із впровадження тих зобов'язань, пов'язаних з Угодою про асоціацію. План дій після Вільнюсу вимагає ресурсів, і Європейський Союз готовий продовжувати підтримувати Україну фінансовою допомогою, підтримкою інституційної спроможності та надаючи макрофінансову допомогу». Йдеться про 610 мільйонів євро, які Україна може отримати після того, як  будуть виконані всі умови.

Комісар ЄС висловив сподівання, що «впровадження більшої частини угоди може статися уже в середині наступного року».

Нагадаємо, що 11 жовтня у парламенті проходив Національний круглий стіл з питань європейської інтеграції України, метою якого є обговорення стану готовності України до підписання Угоди про асоціацію та поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, а також визначення першочергових завдань на шляху європейської інтеграції України.

У роботі круглого столу взяли участь також голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, представники Європарламенту, лідери парламентських фракцій, народні депутати України, представники диппредставництв, громадських недержавних організацій та журналісти.

Закон і Бізнес