Закон і Бізнес


ВР спрощує відкриття бізнесу - прийнято законопроект


10.10.2013 10:57
2342

Верховною Радою України за основу прийнятий урядовий законопроект № 2258а щодо спрощення порядку відкриття бізнесу, яким скасовується вимога щодо стягнення реєстраційного збору за проведення держреєстрації юрособи та ФОП.


Документом також надається можливість подання держреєстратору при проведенні державної реєстрації юросіб і ФОП відомостей , необхідних для реєстрації такої особи органами державної податкової служби як платника податку на додану вартість, єдиного податку, інших податків і зборів (у разі, якщо відповідно до закону або за рішенням особи передбачена реєстрація особи як платника відповідного податку).

Передбачається документом і здійснення держреєстрації юросіб та ФОП шляхом надання електронних документів без обов'язкового використання електронного цифрового підпису, використовуючи інші способи ідентифікації особи заявника, наприклад, передачі файлу з зображенням, QR - коду і т.п. з використанням IT- технологій та мобільного зв'язку (для достатньої деталізації пропонується визначити ці технічні способи ідентифікації центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері держреєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців).

Крім того , в черговий раз пропонується відмовитися від обов'язковості у використанні печаток суб'єктами приватного права і передбачено перехід до добровільності використання таких печаток.

Згідно з проектом пропонується унормувати і розширити обсяг відомостей з Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, до яких надається доступ на офіційному сайті спеціально уповноваженого органу з питань держреєстрації.