Закон і Бізнес


«Голий» семінар

Угорські студенти, виступаючи проти нового дрес-коду, провели заняття в спідній білизні


Наступного разу студенти пообіцяли прийти в шльопанцях і пляжних рушниках.

№41 (1131) 12.10—18.10.2013
3893

Студенти університету міста Капошвар провели семінар в одній спідній білизні на знак протесту проти нового дрес-коду, який з 1 жовтня ввело керівництво вузу.


Студенти і одна викладачка провели акцію напочатку жовтня, пише угорське видання Budapest Business Journal. Видеозапис «голого» семінару показав телеканал Kapos Pont. Як можна було бачити, деякі учасники семінару вважали за краще зняти взагалі весь одяг.

В акції взяли участь 11 чоловік. Увійшовши до аудиторії, вони роздяглися до спідньої білизни й провели заняття, прикрившись підручниками.

Приводом для протесту стало нове розпорядження університетського керівництва. Згідно з документом студентам і викладачам заборонено з’являтися на території ВНЗ у коротких спідницях, шортах, платтях без бретелей або з глибоким декольте, а також у шльопанцях. Крім того, під забороною опинилися яскравий макіяж, великі аксесуари й парфуми з різким запахом. Чоловіки зобов’язані перебувати в навчальному закладі в темних костюмах.

Ректор ВНЗ зробив виняток тільки для літа: в спекотні дні студенти можуть носити легкий одяг. Обгрунтовуючи проведення акції, протестувальники послалися саме на цей пункт. Вони заявили, що в аудиторії було настільки спекотно, що їм довелося роздягтися. Тепер студенти готують нову акцію: вони мають намір прийти на заняття в шльопанцях і пляжних рушниках.