Закон і Бізнес


Портнов ініціював звільнення судді за рейдерство


02.10.2013 10:21
3327

Член Вищої ради юстиції Андрій Портнов ініціював дисциплінарне провадження щодо судді, ухвалу якого було використано для здійснення рейдерського захоплення торговельного комплексу «Глобус» , розташованого в центрі Києва.


Про це виданню «Закон і Бізнес» стало відомо з власних джерел у Вищій раді юстиції. За наявною інформацією, подання з пропозицією звільнення стосується судді Солом'янського районного суду Києва Тараса Оксюти.

У телефонній бесіді з кореспондентом «ЗіБ», Андрій Портнов підтвердив факт внесення ним подання Вищої ради юстиції про звільнення судді Оксюти.

Нагадаємо, 21 вересня невстановлені особи виламали двері і проникли до адміністративного корпусу ТЦ «Глобус», який знаходиться на Майдані Незалежності, вимагаючи передати їм управління установою. Приводом цьому стала ухвала суду, за якою директором компанії було визнано Олену Морріс.

Органи столичної прокуратури відкрили кримінальне провадження за зверненням інвесторів ТЦ «Глобус» про спробу рейдерського захоплення адміністративних приміщень торговельного центру. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.ст. 194 , 356 Кримінального кодексу України.

Закон і Бізнес