Закон і Бізнес


У Мін'юсті мають намір підвищити рівень правових знань українців


23.09.2013 10:09
3013

В Мін’юсті планують надавати населенню максимальний обсяг правових знань, залучаючи до цього громадськість, органи місцевого самоврядування та державної влади.


Про це заявила Міністр юстиції Олена Лукаш під час відкриття Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

За її словами, Всеукраїнська міжвідомча координаційно-методична рада правової освіти повинна дійти узгодженої позиції щодо пріоритетних форм та методів правоосвітньої діяльності та виробити рекомендації ефективної роботи з громадськістю.

Під час засідання йшлося про необхідність підвищення рівня обізнаності населення із правами учасників кримінального процесу шляхом доведення до населення нового механізму захисту прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також отримання безоплатної вторинної правової допомоги та інших прогресивних положень кримінально-процесуального законодавства.

Так, прийняття та введення в дію нового Кримінального процесуального кодексу та пов’язаних із ним змін до інших законів України внесло ряд суттєвих новацій у вітчизняне законодавство. Серед них, зокрема, акцентування уваги на тому, що основною метою діяльності у сфері кримінального судочинства є не лише покарання винного, але й забезпечення йому відповідного ставлення та надання якнайбільше можливостей для ефективного захисту своїх прав, свобод та інтересів.

Під час засідання було вироблено ряд відповідних рекомендацій щодо удосконалення навчально-виховної та правоінформаційної роботи, які будуть застосовані також в інших регіонах України під час надання правової допомоги.