Закон і Бізнес


Надто довге прізвище


№38 (1128) 21.09—27.09.2013
3041

Мешканка Гаваїв, у прізвищі якої 35 букв, домоглася того, що в ідентифікаційну картку й права водія внесуть її повне ім’я.


Дженіс «Локелані» Кіеханайкукауакахіхуліхіікахаунаеле змусила владу внести зміни до комп’ютерної програми для заповнення документів, яка обмежувала довжину прізвища 34 знаками. Коли програму поновлять по всьому штату, ліміт буде розширено до 40 знаків, розповіли в гавайському управлінні транспорту. Нові документи американка отримає в кінці року.

Жінка стала домагатися справедливості після того, як поліцейський, який зупинив її автомобіль, зробив кілька зауважень з приводу гавайської культури. Він, зокрема, порадив Дженіс повернути собі дівоче прізвище замість важковимовного.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, дівоче прізвище Кіеханайкукауакахіхуліхіікахаунаеле — Ворт. Вона взяла прізвище чоловіка після весілля в 1992 році, але з тих пір овдовіла. За словами американки, у її прізвища безліч значень, зокрема «та, що встане, змусить людей за часів хаосу і сум’яття зосередитися на одному напрямі й допоможе впоратися з безладом».