Закон і Бізнес


До синів додадуть дочок.


№30 (1017) 23.07—29.07.2011
2917

В Австрії планують змінити слова національного гімну так, щоб разом із «синами нації» згадувались і її дочки. Представники основних політичних партій дали свою принципову згоду на цю поправку, і нова версія гімну має бути готова до січня майбутнього року.


Замість фрази «батьківщина великих синів» звучатиме: «батьківщина великих синів, дочок». Представниці трьох головних політичних партій Австрії — Народної, Cоціал-демократичної, Партії зелених — повідомили, що до роботи над остаточним текстом залучать експертів.

Нинішній гімн Австрії було створено в 1947 р. Не так давно колишній міністр із прав жінок Марія Раух-Каллат із консервативної Народної партії внесла пропозицію про зміну тексту гімну.

Як відзначають австрійські ЗМІ, політики чоловічої статі тільки через кілька днів зібралися з духом і погодилися підтримати цю пропозицію.

«Звичайно, є серйозніші питання щодо рівноправ'я жінок, але ця пропозиція стосується вельми важливого державного символу — нашого гімну», — пояснила у свою чергу представниця «зелених» Юдіт Швентнер.

Очікується, що парламент ухвалить зміну восени.