Закон і Бізнес


На правоохоронну систему чекають суттєві законодавчі зміни


Фото: president.gov.ua

05.09.2013 09:34
2370

Найближчим часом мають бути прийняті суттєві зміни до законів щодо правоохоронної системи, а крім того, має бути проведене кадрове оновлення правоохоронних органів.


Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі молоді, який проходить у Києві в рамках Всеукраїнського фестивалю молоді.

«В найближчі тижні, в рамках нашої підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, має бути прийнято суттєві зміни до законів щодо правоохоронної системи», - сказав він.

Водночас, на переконання Глави держави, законодавчі зміни - лише частина вирішення того комплексу проблем, які є. «Аби докорінно змінити ситуацію, ми маємо провести суттєве кадрове оновлення правоохоронних органів», - підкреслив Віктор Янукович.

Він зазначив, що на викладачах відповідних вищих навчальних закладів лежить величезна відповідальність. «Ви маєте готувати не просто висококласних спеціалістів, ви маєте прищеплювати правильні цінності. Це патріотизм, це чесність і неприйняття корупції у будь-яких проявах, це безумовна повага до прав людини, це верховенство права», - зазначив Президент.

Він звернув окрему увагу на підготовку молодих спеціалістів у сфері національної безпеки. За словами Віктора Януковича, йдеться про правоохоронні органи та військові формування, на роботу яких сьогодні є багато нарікань.