Закон і Бізнес


Сацюк повернувся в Україну


№30 (1017) 23.07—29.07.2011
7862

Колишній перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк — фігурант у справі про отруєння Віктора Ющенка — повернувся в Україну й активно співпрацює зі слідством. Цю інформацію на недавньому брифінгу підтвердив виконувач обов’язків Генерального прокурора Ренат Кузьмін.


Першою новину про повернення В.Сацюка повідомила «Українська правда». За інформацією видання, екс-заступник голови СБУ останнім часом був помічений в м.Малині Житомирської області. Його нібито два дні поспіль бачили в міському парку в супроводі мера, а потім у компанії чотирьох осіб. Також «в останні місяці пожвавилося життя на дачі Сацюка, яка раніше кілька років стояла порожньою».

Малин — рідне місто В.Сацюка, тут поховані його батьки. Після того як у 2005 році проти першого заступника голови СБУ було порушено кримінальну справу за фактом незаконного присвоєння військового звання, він виїхав у Росію, де останнім часом жив і отримав громадянство.

Інформацію про повернення В.Сацюка підтвердив мер Малина, а через деякий час і Р.Кузьмін, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу. «В.Сацюк з'являється в Україні, і це не є таємницею», — сказав в.о. Генпрокурора. Відповідаючи на питання, чи давав колишній перший заступник голови СБУ показання у справі про отруєння В.Ющенка, Р.Кузьмін підкреслив, що В.Сацюка неодноразово викликали до Генеральної прокуратури, допитували. Він брав участь у слідчих діях. «І при необхідності й далі братиме участь», — додав Р.Кузьмін.

До речі, востаннє В.Сацюка допитували у справі про отруєння В.Ющенка наприкінці минулого року — як свідка. Як відомо, екс-заступник голови СБУ приймав у себе на дачі В.Ющенка і пригощав його. Під час вечері, за однією версією, тодішнього кандидата в президенти й було отруєно.