Закон і Бізнес


«Керівний» бонус


№35 (1125) 31.08—06.09.2013
3071

У Верховній Раді звернули увагу на те, що керівники Вищої кваліфікаційної комісії суддів, хоча й виконують організаційну роботу, фінансової винагороди за це не отримують.


Встановити доплату для членів ВККС, які виконують додаткові обов’язки, вирішили «регіонами» Дмитро Шпенов та В’ячеслав Задорожний, які подали до парламенту проект «Про внесення зміни до частини п’ятої статті 98 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№3109).

Відповідно до акта заробітна плата членам комісії виплачується, виходячи з окладів на посадах, на яких вони працювали до відрядження у ВККС. Разом з тим комісія обирає зі свого складу голову, одного його заступника й секретаря, але виконання організаційної роботи не впливає на рівень оплати їхньої праці.

Тому нардепи вирішили встановити щомісячну доплату членам ВККС, які перебувають на керівних посадах. Передбачається, що її розмір для очільника ВККС становитиме 2 мінімальні заробітні плати, а для заступника голови та секретаря — 1,5. Наразі розмір однієї мінізарплати — 1147 грн.