Закон і Бізнес


Арешт на дому — для 3265


№34 (1124) 24.08—30.08.2013
3261

З початку дії нового КПК домашній арешт обрано стосовно 3265 осіб. Крім того, запобіжний захід змінено й раніше ув’язненим 142 особам — із тримання під вартою на домашній арешт.


Про це повідомив заступник начальника головного управління — начальник управління нагляду за додержанням законів при застосуванні примусових заходів ГПУ Олег Карпенко. Контроль за виконанням підозрюваним або обвинуваченим обов’язків, пов’язаних з домашнім арештом, покладено на органи внутрішніх справ. Відповідно, нагляд за додержанням законів органами внутрішніх справ під час забезпечення такого контролю здійснюється районними, міськими та міжрайонними прокурорами.

«За результатами нагляду в І півріччі поточного року прокурорами внесено вже 10 документів реагування, за наслідками розгляду яких службових осіб органів внутрішніх справ притягнуто до відповідальності», — поінформував прокурор.

Крім того, за словами О.Карпенка, наразі у Вищому спеціалізованому суді та правоохоронних органах проходить погодження Інструкція про порядок виконання ухвал слідчого судді, суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.