Закон і Бізнес


Нардепи підготують до розгляду проект про Державне бюро розслідувань


19.08.2013 09:57
2313

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підготує до розгляду у першому читаннізаконопроект про Державне бюро розслідувань України.


Як повідомляється, комітет під час третьої сесії Верховної Ради України сьомого скликання планує розглянути понад 180 законопроектів, серед яких і законопроект про Державне бюро розслідувань України (реєстр №3042), який узгоджується з резолюцією Парламентської Асамблеї Ради Європи № 1549 (2007) "Функціонування демократичних інституцій в Україні" та містить комплекс нормативно-правових положень щодо правового статусу та порядку організації діяльності бюро.

Законопроектом пропонується визначити Державне бюро розслідувань України державним правоохоронним органом, поклавши на нього завдання щодо:

захисту особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень;

забезпечення швидкого, повного та неупередженого проведення досудового слідства у підслідних йому кримінальних справах;

участі у реалізації державної кримінальної політики;

здійснення адміністративного провадження у справах, пов’язаних з корупційними правопорушеннями, що вчиняються особами, уповноваженими на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування;

здійснення адміністративного провадження у справах, пов’язаних з корупційними правопорушеннями, що вчиняються особами, які не є державними службовцями, посадовими особами місцевого самоврядування, які надають послуги публічного характеру (нотаріуси, експерти, аудитори тощо).

До першого читання Комітет також планує розглянути законопроект про внесення зміни до Закону "Про міліцію" (щодо соціального захисту працівників міліції) (реєстр. №3091). Документом пропонується вирішити питання, пов’язані з преміюванням працівників міліції, оплатою праці в надурочний час, у святкові і неробочі дні, встановленням надбавки за вислугу років та спеціальні звання у співвідношенні до мінімальної заробітної плати тощо.

Комітет планує провести низку парламентських та комітетських слухань, "круглих столів" та конференцій.