Закон і Бізнес


Країні бракує юристів – президент АПУ


Д.Бугай: Деякі ВНЗ дають приголомшливу академічну базу, але майже не формують практичних навиків.

29.07.2013 13:36
3528

«Юристів, а тим більше кваліфікованих, мабуть, навіть не вистачає. У нас існує масштабна проблема з юридичною освітою: дуже багато непрофільних ВНЗ з метою фінансового збагачення взялися здійснювати підготовку фахівців цієї категорії».


Так президент Асоціації правників України Денис Бугай в ході інтерв’ю «ЗіБ» відповів на запитання щодо якості підготовки юристів в українських ВНЗ та необхідної кількості таких фахівців.

«За останні 3 роки я об’їздив величезну кількість навчальних закладів. Коли зустрічаєшся зі студентами й питаєш, що вони вивчають, стає шкода молодих колег, особливо тих, в яких горять очі, які ставлять дуже грамотні питання, - зауважив він. - Рівень у молоді дуже високий, але ВНЗ, на жаль, здебільшого не можуть дати студентам необхідних знань. Питання про кількість навчальних закладів і якість освіти порушуватиметься асоціацією, вже існує проект неформальної «сертифікації» юридичних вузів юридичним співтовариством».

Відсутність необхідних навиків Д.Бугай охарактеризував як ще одну проблему сучасних юристів-випускників: «Деякі ВНЗ дають приголомшливу академічну базу, але майже не формують практичних навиків, унаслідок чого юристові потрібно ще мінімум півроку, щоб навчитися складати процесуальні документи, вибудовувати стратегію захисту».

Повністю інтерв’ю Дениса Бугая читайте тут.

Закон і Бізнес