Закон і Бізнес


Іспити без мобільних


№26 (1013) 25.06—01.07.2011
2495

Завдяки завзятості російських чиновників школярі скоро не зможуть користуватися мобільними телефонами під час складання держіспитів — їх глушитимуть. А все для того, аби подолати популярне серед молоді списування через Інтернет.


З ініціативою глушити «мобільники» під час ЄДІ (єдиного державного іспиту) виступив Рососвнагляд. Це один із заходів, пропонованих цим органом з метою зупинити списування через Інтернет. У відомстві пояснили, що планується налагодити взаємодію Міносвнауки РФ, ФСБ і МВС для «виявлення працюючих мобільних пристроїв і глушіння стільникового сигналу» в місцях проведення ЄДІ.
Крім того, наглядове відомство збирається співпрацювати з адміністрацією популярних соціальних мереж, сайтів, форумів, аби не допустити розміщення там у дні ЄДІ екзаменаційних завдань і їх рішень (шляхом модерації, тимчасового блокування).
Цього року в деяких регіонах виявили факти використання учасниками ЄДІ мобільних телефонів на всіх предметах, включаючи математику, після чого випускників випроваджували з іспиту, а регіональні держкомісії вирішували питання про скасування результатів і можливості допуску учнів до перескладання в резервні дні.
«Зокрема, подібні факти порушень виявлені в Москві, Челябінській, Іркутській областях, Алтайському і Красноярському краях», — уточнили в Рососвнагляді.
Випадок, який найбільше запам’ятався, стався 6 червня під час ЄДІ з математики, коли в одній із груп у популярній соціальній мережі «В контакте» було викладено більш ніж 300 частин варіантів контрольних вимірювальних матеріалів (КВМ), сфотографованих на мобільний телефон.