Закон і Бізнес


Неприродний відбір


№26 (1013) 25.06—01.07.2011
2960

Сумська міжрайонна природоохоронна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом розтрати та заволодіння державним майном шляхом службового підроблення працівниками державної установи й одного з товариств.


Як повідомив «ЗіБ» сумський міжрайонний природоохоронний прокурор Сергій Дем’яненко, їх протиправні діяння були виявлені під час проведення перевірки щодо використання бюджетних коштів, виділених на виконання екологічних програм. Встановлено, що між розпорядником та отримувачем державних коштів було укладено відповідний договір щодо виконання робіт з ремонту дамби одного з водосховищ на території Сумського району. На підтвердження виконаних робіт складено акт приймання-виконання будівельних робіт форми КБ-2 за грудень 2010 року на суму понад 280 тис. грн.
У той же час установлено, що до акта внесено завищені витрати на відрядження працівників, на перебування будівельно-монтажних організацій, перевезення працівників та інші. Вказаними діями державі завдано збитків на суму майже 100 тис. грн. .