Закон і Бізнес


У кримінально-виконавчій службі буде военізований підрозділ


18.07.2013 17:59
1805

У Державній кримінально-виконавчій службі буде діяти воєнізований підрозділ по боротьбі з тероризмом.


Наказом Міністерства юстиції від 03.07.2013 р. № 1325/5 затверджено Положення про воєнізоване формування Державної кримінально-виконавчої служби, передає ЮРЛІГА.

Основними завданнями підрозділу є:
- запобігання і припинення дій, що дезорганізують роботу установ виконання покарань і СІЗО, інших злочинів на об'єктах Державної кримінально-виконавчої служби  та здійснення їх охорони;
- участь у заходах щодо забезпечення режиму і його основних вимог до установ виконання покарань та СІЗО;
- здійснення заходів щодо запобігання та припинення злочинів терористичної спрямованості на об'єктах ДКВС.

Підрозділ комплектується особовим складом з числа осіб рядового і начальницького складу ДКВС відповідно до ст. 14 Закону «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» на конкурсній, добровільній, контрактній основах громадянами України, які мають необхідну фізичну підготовку, психологічну стійкість і здатні діяти в екстремальних умовах і ефективно виконувати завдання і функції, покладені на підрозділ.

Встановлено, що кандидат на заміщення вакантної посади в підрозділі після співбесіди з командиром підрозділу і керівником територіального органу Державної пенітенціарної служби, у складі якого діє підрозділ, проходить тестування, в яке входять робота зі стрілецькою зброєю і фізична підготовка.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.