Закон і Бізнес


Зміни до КПК щодо захисника потрібно вносити єдиним блоком


17.07.2013 11:47
13590

Зміни до Кримінального процесуального кодексу, що стосуються захисника, потрібно акумулювати, системно відпрацювати і внести їх єдиним блоком, а не точково.


На цьому наголосила голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Лідія Ізовітова в інтерв’ю виданню «ЗіБ».

Вона нагадала, що новий КПК був прийнятий парламентом 13 квітня 2012 р., тобто до набуття чинності законом «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» і формування органів адвокатського самоврядування. А про необхідність ухвалення норм, яких не вистачає, як зауважила Л.Ізовітова, адвокати говорили ще на стадії обговорення проекту КПК.

«Громадські організації адвокатури, зокрема Спілка адвокатів України, пропонували й профільному комітету ВР і народним депутатам внести доповнення і зміни до окремих положень проекту КПК, що стосуються захисника», - зазначила голова НААУ, додавши, що деякі з пропозицій були підтримані профільним комітетом і прийняті парламентом, інші — відхилені.

«Сьогодні потрібно акумулювати, системно відпрацювати зміни до КПК і, що дуже важливо, внести їх єдиним блоком, а не точково», - підсумувала Л.Ізовітова.

Інтерв’ю із Лідією Ізовітовою читайте тут.