Закон і Бізнес


Приїзд за стандартом


№25 (1012) 18.06—24.06.2011
2515

Кабмін прийняв постанову, якою затвердив правила оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду по її території. Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров.


Він відзначив, що ця постанова  була прийнята 1 червня і набуде чинності 10 вересня.

Згідно з документом зменшується кількість типів віз (з 22 до 3) і визначення типів відповідно до строків перебування (транзитна, короткострокова і довгострокова); скасовуються колективні візи; відмі няються запрошення для оформлення короткострокових віз для в’їзду в Україну для громадян Гватемали, Малайзії, Мексики, Панами, Сінгапуру і Хорватії. Окрім цього, впроваджується на принципах взаємності для громадян Антигуа і Барбуда, Барбадосу, Маврикія, Сальвадору, Сейшельських островів і Туреччини, які в’їжджають до України з метою туризму з можливістю оформлення віз строком до 15 днів в аеропортах «Бориспіль», «Одеса», «Сімферополь» і Одеському морському торговому порту.

Також передбачено встановлення єдиного тарифу на оформлення віз: разова віза — $85 (680 грн.), дворазова — $130 (1040 грн.), багаторазова — $200 (1600 грн.).

Крім того, відтепер Україна зобов’язана інформувати іноземців та осіб без громадянства про причини відмови в оформленні віз письмово. Також іноземці й особи без громадянства можуть оскаржити таке рішення в установленому порядку.