Закон і Бізнес


Гомофобія під забороною?


№25 (1012) 18.06—24.06.2011
3092

У Бразилії збираються законодавчо ввести покарання за гомофобію. Проте жителі країни не дуже позитивно оцінили таку ініціативу: в столиці республіки вже пройшов марш протесту.


Законопроект, запропонований бразильськими парламентарями, припускає кримінальну відповідальність за гомофобію й утиски гомосексуалістів. Спірний документ уже викликав шквал незадоволеності в країні.
«Ми не дамо на себе надіти кайдани, ми хочемо свободи думок і поваги до прав сім’ї», — під таким гаслом понад 50 тис. жителів столиці пройшли маршем протесту. Його головними організаторами виступили представники католицької і протестантської церков. Демонстранти закликали не приймати законопроект, що передбачає покарання за гомофобію.
«Якщо запропонований проект поправок до законодавства буде прийнятий, то карати доведеться кожного, хто згідно з ученням церкви виступить проти гомосексуальної поведінки», — відзначив генеральний вікарій архієпархії Ріо-де-Жанейро, отець Пауло-Серджіо Кастелян.
Пастор Сайлас Maлафія, один з організаторів маршу, заявив, що законопроект є неконституційним і спрямованим проти сім’ї: «Це ганьба, що закон під приводом захисту гомосексуальної поведінки має реальну мету надіти кайдани на суспільство і пропонує відповідальність для тих, хто виступає проти гомосексуальної поведінки. Цим законом хочуть ударити по сім’ї, релігійним питанням і свободі слова».