Закон і Бізнес


Кішка під арештом


№25 (1012) 18.06—24.06.2011
3251

У Санкт-Петербурзі суд урегулював багаторічний конфлікт між сусідами по комунальній квартирі. Предметом розбрату стали звичка курити в приміщенні та кішка, яка плуталася під ногами.


Звичайний побутовий конфлікт переріс у судовий розгляд. Мешканці скаржилися на поведінку свого сусіда, курця і господаря кішки, та попросили застосувати до нього санкції. Зокрема, сусідів чоловіка дратувало те, що він багато курить (зокрема на кухні, коли інші мешканці готують), а також не слідкує і не прибирає за своєю вихованкою.
Ознайомившись зі скаргою, суд зобов’язав чоловіка припинити палити в спільних приміщеннях комунальної квартири, а також наказав йому тримати тварину в своїй кімнаті і не дозволяти їй виходити й заважати мешканцям. У разі порушення розпорядження позов буде відновлено. Невідомо, як господар кішки відреагував на таке рішення суду.
До речі, домашні тварини нерідко стають предметами суперечок і конфліктів. Так, узимку 2011 року через те, що жителька Санкт-Петербурга (на дівчину скаржилися батьки) довела квартиру до антисанітарного стану, її зобов’язали виселити вихованців — десяток собак.