Закон і Бізнес


Мін’юст вдосконалив зміни до виборчого законодавства


03.07.2013 12:47
1280

Проект змін до виборчого законодавства було доопрацьовано за результатами першого громадського обговорення, яке відбулося у квітні-травні поточного року, а також відповідно до висновків Венеціанської комісії.


Міністерство юстиції винесло на обговорення відповідний проект закону.

Передбачається, що прийняття відповідного Закону дозволить подолати зафіксовані недоліки у проведенні парламентських виборів в Україні 28 жовтня 2012 року та вдосконалити законодавство про вибори народних депутатів України з урахуванням висновків та рекомендацій Місії зі спостереження за виборами народних депутатів України 28 жовтня 2012 року ОБСЄ/БДІПЛ та інших місій офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.

Крім того, проект було розроблено на виконання першочергових заходів щодо інтеграції України до Європейського Союзу на 2013 рік.

Із запропонованими змінами щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів можна ознайомитися на сайті Мін‘юсту.

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань протягом місяця з дня повідомлення про громадське обговорення.