Закон і Бізнес


Наукове святкування.

«Господарники» відзначили свій ювілей конференцією


Судова влада, №23 (1010) 04.06—10.06.2011
3024

З нагоди 20-річчя створення системи господарських судів у Одесі відбулася масштабна конференція. Її учасники обговорили низку проблем, зокрема таких гострих, як підсудність земельних спорів та формування єдиної судової практики.


25—26 квітня у приміщенні Одеського апеляційного господарського суду відбулася науково-практична конференція «Становлення господарської юрисдикції в Україні — 20 років досвіду. Проблеми і перспективи». Учасникам конференції надіслав вітального листа Віктор Янукович. Відкрив конференцію голова Вищого господарського суду Віктор Татьков, який виступив з доповіддю, присвяченою розвитку системи господарських судів у нашій державі.

До Одеси прибули гості з-за кордону, зокрема голова Вищого арбітражного суду Російської Федерації Антон Іванов і представник Вищого господарського суду Білорусі Тетяна Мельник. 
Також виступили голова Вищого спеціалізованого суду із розгляду цивільних та кримінальних справ Леонід Фесенко, очільник Вищого адміністративного суду Олександр Пасенюк, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін.

В рамках заходу обговорювалися питання ролі касаційної інстанції в системі господарських судів, підвідомчості та підсудності справ, що, зокрема, виникають у галузі земельних правовідносин, проблемні питання та перспективи розвитку господарського судочинства. 

Увагу учасників конференції привернуло також питання стосовно проблем, які виникають у зв’язку з впровадженням автоматизованої системи документообігу у господарських судах. Обговорювали також ефективність виконання рішень господарських судів та формування єдиної судової практики.

Учасники конференції за¬слухали виступи заступників голови ВГС Анатолія Осетинського та Віктора Москаленка. Своє бачення окремих питань у сфері господарського судочинства висловив заступник голови Конституційного Суду Дмитро Лилак. Загалом у заході взяли участь близько 120 осіб.