Закон і Бізнес


«Світлофор-меню»

Якість роботи ресторанів оцінять різними кольорами


Світ права, №22 (1009) 28.05—03.06.2011
1817

Міністри з питань захисту прав споживачів 16 федеральних земель Німеччини виступили з ініціативою про введення для ресторанів, пивних і кафе нової системи оцінки якості використовуваних продуктів і відповідності гігіє¬нічним нормам.


Нова система оцінки якості кафе, запропонована урядом, працюватиме за принципом світлофора: зелений колір означатиме, що в даному ресторані все гаразд; жовтий свідчитиме про те, що під час перевірки виявлено низку недоліків; червоний попередить клієнтів, що в даний заклад краще не заходити.
«Розфарбуванням» займуться ті ж контролери, які нині перевіряють підприєм¬ства громадського харчування.