Закон і Бізнес


Ціна правової допомоги

За $30000 адвокати запропонували посприяти в закритті кримінальної справи


Злочин і покарання, №22 (1009) 28.05—03.06.2011
2743

У провадженні слідчого відділу Сум¬ського міськвідділення міліції пере¬буває кри¬мінальна справа, порушена в грудні минулого року прокуратурою м.Сум стосовно службових осіб одного з ТОВ. Нещодавно до останніх звернулися двоє адвокатів з пропозицією за хабар у розмірі $30 тис. вирі¬шити питання щодо закриття цієї кримінальної справи.


Як повідомив «ЗіБ» старший слідчий прокуратури Сумської області Олександр Глядчишин, правники заявили, що, мовляв, мають таку можливість, користуючись своїми зв’язками зі слідчими міськ¬відділення міліції.
Колишній директор погодилась на цю пропозицію і в один із травневих днів передала адвокату Я. частину обумовленої суми — $17,9 тис., але перед цим написала заяву до правоохоронних органів про вимагання в неї хабара. При одержанні цих коштів адвокат був затриманий співробітниками відділу внутрішньої безпеки ¬ГУБОЗ УМВС в області.
Прокурор області Сергій Ленський порушив стосовно П. і Я. кримінальну справу за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб, та підбурювання до давання хабара, що кваліфікується ч.4 ст.190 КК і ч.4 ст.27, ч.1 ст.369. Справа перебуває у провадженні слідчого відділу прокуратури Сумської області.