Закон і Бізнес


С.Головатий послав В.Литвина в стайню і порадив Л.Кравчуку не «відкривати рукавичку»


Влада і закон, №3 (731) 21.01—27.01.2006
2026

Міністр юстиції Сергій Головатий рекомендує Верховній Раді повернутися в рамки своїх конституційних повноважень. Таку пораду дав він парламенту на прес-конференції, повідомляє «Ліга».


«Щоб орган, який вийшов за рамки конституційного правопорядку, ввійшов у свою стайню», — сказав міністр.

«Литвин говорив: «Ми міністра юстиції поставимо на місце». Ні! Литвин нехай стане на місце, визначене йому Конституцією», — сказав С.Головатий.

Міністр також підкреслив, що «процедуру імпічменту Президента, звичайно, можна ініціювати, але на даний момент вона не визначена законодавчо. Тому всі розмови про це на сьогодні не більш ніж політичні ігри».

Згадавши, що про можливості імпічменту говорив лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук, С.Головатий сказав: «Кравчук забув «Бласко». Ось відповідь на імпічмент Президента. Кравчук нехай згадає «Бласко», а потім буде відкривати... рукавичку».

Як відомо, свого часу комітет «Антимафія» встановив, що в 1993 році наказом Президента Л.Кравчука Чорноморське морське пароплавство (на той час — найбільше у світі) було перетворене на Акціонерну судноплавну компанію «Бласко». В результаті цього почався активний продаж суден. Незабаром нібито на рахунок сина Президента Л.Кравчука — Олександра — було переведено від «Бласко» у швейцарський банк Schweіzerіsche Volksbank у різних валютах сума $1 млн 300 тис.