Закон і Бізнес


П.Лазаренку дали шанс повернутися додому

До виборів


Влада і закон, №47 (723) 19.11—25.11.2005
1891

Адвокати лідера партії «Громада» Павла Лазаренка заявляють, що його справу буде розглянуто до кінця 2005 року. Про це 14 листопада повідомила його адвокат Марина Довгопола.


«Захисники Лазаренка налаштовані так, що справу буде розглянуто судом до кінця 2005 року», — зазначила вона. За її словами, адвокати дійсно подали звернення до суду Північного округу штату Каліфорнія з проханням не проводити судове засідання 2 грудня.

Як зазначає М.Довгопола, причиною такого рішення є те, що «до цієї дати, швидше за все, не буде отримано матеріалів з України, яких вимагає захист для завершення справи в суді першої інстанції».

«Але, як вважають адвокати, направлений раніше запит із цього питання міжнародними каналами дозволяє одержати ці матеріали приблизно до 16 грудня цього року, після чого ними буде негайно подано клопотання до суду про прискорення розгляду справи, що є загальноприйнятою процедурою в США», — повідомила М.Довгопола.

Вона також підкреслила, що «на сьогодні дата судового засідання є відкритою, тому говорити про будь-яку конкретну дату не коректно».

Раніше повідомлялося, що засідання у «справі Лазаренка» перенесено на 3 березня 2006 року.

Водночас сам П.Лазаренко впевнений, що засідання відбудеться до кінця цього року й він зможе повернутися в Україну та взяти участь у виборах.

«Українська правда»